Необходими продукти за 6-8 порции:
350 г макарони
1 глава лук
сол на вкус
2 с.л. зехтин
500 г кайма
1-2 с.л. сух
риган
1-2 с.л.
доматено пюре
1 ч.л. канела
1 консерва
домати (850 мл)
черен пипер на
вкус
1 щипка захар
4 яйца
индийско орехче,
настъргано
75 г сирене
гауда
150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Макароните се
сваряват в подсолена вода, според указанието на опаковката.
Отцеждат се и
се изплакват със студена вода.
Зехтинът се
нагрява в тиган и каймата се запържва.
Прибавят се
едро нарязаният лук и сухият риган и леко се запържват.
Сипва се
доматеното пюре.
Поръсва се с
канела.
Добавят се
доматите от консерва е се вари 15 минути.
Овкусява се със
солта, пипера и захарта.
Яйцата се
разбиват.
Овкусяват се
със сол, черен пипер и индийско орехче.
Смесват се с
макароните, гаудата и половината от кашкавала.
Половината от
макароните се изсипват в намаслена тавичка.
Използвах йенска
тенджера (без капака) с размер 18/28 см.
Отгоре се
разстила каймата.
Върху нея се
слагат останалите макарони.
Пече се в
предварително загрята фурна на 200°С около 40 минути.
За да не изгори
отгоре, по средата на времето за печене се покрива с алуминиево фолио.
Поръсва се с
останалият кашкавал 10 минути преди изваждане от фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар