НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
агнешко бутче
2 връзки джоджен
0,500 бяло вино
1 глава лук
червен пипер
черен пипер
сол
олио
1 ч.ч ориз
2 връзки джоджен
0,500 бяло вино
1 глава лук
червен пипер
черен пипер
сол
олио
1 ч.ч ориз
Нарязваме
бутчето на порции /ако фурната е голяма слагаме бутчето цяло/.
Накъсваме джоджена в тавата, слагаме месото, нарязваме лука на едро,
подправяме с подправките, заливаме с виното, олиото и 2 ч.ч вода.
Оставяме да престои 12 часа. Слагаме да се пече на бавен огън 3 часа.
След като извадим месото, прецеждаме соса от тавата в касерола и слагаме
ориза /ако е необходимо добавяме още вода/. Месото сервираме върху
канапе от ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар