НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Шаран 1,5-2 кг
10 -15 главички лук
4-5 скилиди чесън
500 мл.доматен сок (може и домашно консервиран)
черен пипер
магданоз
сол
олио
червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ10 -15 главички лук
4-5 скилиди чесън
500 мл.доматен сок (може и домашно консервиран)
черен пипер
магданоз
сол
олио
червен пипер
Почистеният
шаран се омазнява, осолява се, намазва се с намачкания чесън и се
поръсва с черен пипер. Поставя се в намазнена тавичка, около шарана се
слагат почистените главички лук и се налива доматения сок, слага се
червения пипер, долива се и около 200 мл.вода, поръсва се с нарязания
магданоз. Пече се до омекване на лука и шарана да хване коричка. Ако ви
се стори, че сосът е рядък, може да сгъстите с лъжица брашно, разтворено
с вода на кашичка. Това е моята рецепта, която приготвям за Никулден..
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар