Продукти:
- Телешко /говеждо,свинско /месо- 1кг.
- Чесън- 10 скилидки
- Оцет- 100мл.
- Канела- ½ ч.л.
- Черен пипер- 10-12 зърна, пресно смлени
- Бахар- 3-4 зърна, пресно смлени
- Ким- ¼ ч.л., пресно смлян
- Сол- на вкус
- Обезкостеното и почистено месо се измива в студена вода.
- След отцеждане се нарязва на тънки парчета, които се начукват.
- Парчетата се поръсват със сол, черен пипер, бахар, ким, канела.
- Поставят в хладилник за 2 часа.
- След това се пекат на скара.
- Опеченото месо се поставя в тенджера, прибавят се чесъна, оцета и топла вода /100мл./.
- Задушават се на слаб огън плътно похлупени .
Няма коментари:
Публикуване на коментар