Продукти за 4 порции3 тиквички3 средно големи картофа 1 морков 1 глава кромид лук 1 връзка пресен копър 2 скилидки чесън 6 филийки ръжен хляб 2 с.л. майонеза 20 гр. краве масло зехтин сол черен пипер | |
Метод на приготвяне
Измиваме и нарязваме на едро тиквичките, моркова, картофите и лука. Слагаме зеленчуците в 1 литър студена вода и ги сваряваме. След като са готови овкусяваме със сол и черен пипер. Прибавяме майонезата, маслото и малко зехтин. Пасираме супата до получаването на хомогенна смес.За крутоните:
Нарязваме копъра на ситно и филийките на кубчета. Нарязаните кубчета ги слагаме върху хартия за печене и ги поливаме с малко зехтин. Разбъркваме добре и накрая поръсваме копъра. Печем на 220 градуса докато крутоните получат златисто - кафява коричка
Няма коментари:
Публикуване на коментар