|
||||||||
Начин на приготвяне |
||||||||
1. Кайсиите се измиват и обелват тънко с остър нож (по желание); 2. Изваждат се костилките им и се поставят в бистра варна вода 1—2 часа, за да станат по-твърди и да не се разкъсат при варенето; 3. След това се измиват и добре отцедени се поставят във врящ сироп, приготвен от 1 кг захар и 300 г вода; 4. Когато сиропът с плодовете наново заври, се оставя да поври 10 минути и се отдръпва от огъня; 5. След 4-5 часа се поставя отново да ври 10 минути, отдръпва се от огъня и след няколко часа се доварява, докато сиропът получи желаната гъстота; 6. Няколко минути преди да се снеме от огъня сладкото, се поставя лимонена киселина; 7. Това сладко е толкова ароматно само по себе си, че всеки друг аромат би нарушил финният му вкус и аромат. |
||||||||
В случай, че не намирате варна вода не се отказвайте от прекрасното, ароматно сладко, нищо че кайсиите ще се разкъсат. |
четвъртък, 12 юли 2012 г.
Русенско кайсиево сладко...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар