Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
Лукът
се нарязва на ситно и се задушава заедно с изчистения ориз в половината
от мазнината. Прибавят се меката част на доматите, нарязани на ситно,
сол и черен пипер на вкус. Чушките се почистват от дръжките и семето,
посоляват се отвътре и се напълват до 2/3 с оризовата смес. Отгоре се
поставя по 1 парченце домат. Чушките се нареждат в тавичка и се заливат с
останалата част от доматите, нарязани на ситно и смесени с останалата
мазнина. Доливат се 2 ч.ч. гореща вода и ястието се пече в умерена
фурна. Поднася се, поръсено със ситно нарязан магданоз.
|
вторник, 31 юли 2012 г.
Ориз в чушки
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар