| |
Начин на приготвяне
* Чушките се почистват от семената и се опичат;
* Доматите се бланшират в гореща вода за няколко минути, след което се обелват и нарязват на дребно. * Тиквичките се настъргват на едро ренде посоляват се и след това се отцеждат от водата; * В подходящ дълбок съд се слагат на огъня първо нарязаните домати и след като отделената от тях вода се поизпари, последователно се добавят настърганите тиквички, нарязаните на дребно чушки, наситнения или пресован чесън, сол на вкус. Постоянното разбъркване е задължително! * Хайвера е готов след около 40-45 минути. Овкусяваме със ситно нарязаните копър и магданоз, топъл дресинг приготвен от оцета и захарта, и накрая олиото(загрято до цвъркане) * Сместа се разпределя в затоплени буркани и се стерилизират (от завирането на водата) за 10 мин. |
събота, 28 юли 2012 г.
Хайвер от тиквички *Свекървен език*
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар