|
|||||||
Начин на приготвяне |
|||||||
1. Морковите се настъргват на ситно ренде, чесънът се обелва и смачква с широката част на ножа, лукът се нарязва на ситно; 2. Чесънът се слага в нагорещен зехтин, запържва се леко, добавя се лукът и морковите и се запържват до златисто; 3. Добавя се каймата, когато и тя се запържи добре, се слагат смачканите домати и получената смес се оставя да ври на слаб огън; 4. През това време се приготвя и белия сос, като в загрятото масло леко се запържва брашното, след това към него с непрекъснато бъркане се налива студеното прясно мляко, вари се и се разбърква докато сосът придобие гъстотата на крем супа; 5. Почистени и измити гъбите се нарязват на тънки ивици, задушават се с малко зехтин, докато поомекнат и се добавят към белия сос; 6. Пуска се фурната да се загрява на умерена температура и се започва с реденето на лазанята; 7. Намазва се правоъгълна тава с предвиденото за това масло, изсипват се няколко лъжици от белия сос и от плънката и се разпределят равномерно по дъното; 8. Нареждат се един пласт от корите за лазаня, покриват се с няколко лъжици от белия сос и обилно количество от плънката и поръсват се с настърган кашкавал; 9. Продължава се така реденето на лазанята, докато свършат корите; 10. Най-отгоре се изсипва останалото количество бял сос, поръсваме обилно с настърган кашкавал и се пече за около 30 минути; 11. Сервира се веднага, най вкусна е току що приготвена. |
|||||||
Забележки |
|||||||
За да е лазанята по-мека и по-сочна, можете
непосредствено преди реденето да потопите корите за около 2 минути във
вряла вода. Омекналите кори се изваждат внимателно, оставят се да се
отцедят от водата и се нареждат по описания в рецептата начин. Ако използвате кори за лазаня, които изискват предварително варене, спазвайте упътването на производителя и избирайте такива които са приготвени с яйца. |
четвъртък, 12 юли 2012 г.
Лазанята на Дари
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар