Необходими продукти: 2 тиквички, два картофа, 2 глави лук, 150 г.
сирене, 4 яйца, 2 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици кисело мляко,
сол, черен пипер, чубрица растителна мазнина.
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се почистват, измиват, картофите се белят и се нарязват на
кубчета. Смесват се в купа с натрошеното сирене и яйцата. Добавят се
подправките на вкус и сместа се изсипва в намазнена тавичка. Пече се в
умерена фурна до готовност.
Другите яйца се разбиват с киселото мляко, прибавя се брашното и се обърква до получаване на гладка смес.
Заливката се изсипва върху мусаката и се запича. Поднася се с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар