събота, 21 юли 2012 г.

Крушов кейк

4 круши, обелени и едро нарязани
220 г брашно
100 г мед
110 грама кафява захар
1 голямо яйце
150 мл прясно мляко
120 гр масло
1 ½ ч. л. сода за хляб
1 чаена лъжичка канела
1 джинджифил
чаена лъжичка смляна кора от 1 лимон
½ ч. л пудра захар
Фурната се загрява до 180 градуса,маслото и кафявата захар се разбъркват,добавят се яйцето, меда, млякото,лимоновата кора и се бърка до образуването на гладка и пухкава смес.Смесва се брашното,щипката сол,джинджифила,канелата.Добавя се към тази смес по малко от течната и се разбърква докато се получи хомогенно тесто.Намазва се с масло и се поръсва с брашно фор-
мата на тортата,изсипва се сместта в нея и се поръсва с парчетата круша,като се натиснат в тес
тото.Пече се около 40 минути,оставя се да изстине и се поднася поръсено с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар