Продукти: пиле около 1 кг, 1 кафена чашка олио, 3-4 глави лук, 1 кафена
чашка доматено пюре или настъргани домати, 1 чаена лъжичка червен
пипер, 2-3 лютиви пиперки, 1-2 моркова, сол, черен пипер, 1 чаена
лъжичка стрит ригон, 100 г маслини.
Приготвяне: Пилето, морковите и
лукът / цели/ се сваряват в леко подсолена вода.Изваждат се от бульона, а
пилето се поръсва с черен и червен пипер.Поставя се в загрятото олио и
се задушава от двете страни докато се зачерви.Отцежда се от
мазнината.Морковите и лукът се намчкват с вилица и се задушават в същата
мазнина.Прибавя се доматеното пюре и се задушава 5 минути.Пилето се
слага в по-дълбока йенска тенджера или пръстен гювеч.Залива се с
пасираните зеленчуци.Прибавят се лютивите пиперки и маслините, сипва се 1
чаена чаша от прецедения пилешки бульон.Слага се капакът и се пече
около 30 минути.Пилето се сервира нарязано на порции, поръсено с риган и
залято със соса, образуван от печенето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар