събота, 21 юли 2012 г.
Крушов кекс по рецепта на Панайотка Панайотова...
Върху предварително набрашненото дъно на формата се редят нарязаните на дебели лодки (1,5 см.) круши - плътно, по възможност да не останат празнени. Ако формата е по-големичка – резените - на две "слънца". Полива се със 100 гр разтопено, но не вряло масло, малко чукан карамфил и орехи, а върху тях се излива кексовото тесто. Пече се на 180 гр. приблизително 30 мин. преди сервиране се обръща обратно естествено – с крушите "слънца" отгоре. :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 - 1/2 ч.чаша олио
ОтговорИзтриване2 ч.чаши захар
3 яйца
3 ч. чаши брашно
1 ч. лъжица захар
1 ч. лъжица канела
1 ч. лъжица сода
1 ванилия
Смесваме олиото, захарта и яйцата, разбиваме добре. В отделна купа смесваме брашното, солта, содата и канелата. Прибавяме сухите съставки към яйчената смес. Слагаме ванилията.Печем в загрята фурна на 180 градуса за 1 час или докато стане готов като го проверяваме с клечка.