|
|||||||
Начин на приготвяне |
|||||||
1. От брашното, водата ,солта, олиото и оцета се замесва меко тесто; 2. Оформя се топка, която се нарязва на пет равни парчета; 3. Всяко парче се оформя като топче и от него се разточва дебела кора; 4. Разтопеното масло и олио се слагат в дълбок съд; 5. Потапят се корите в мазнината, където престояват около петнайсетина минути; 6. Всяка кора се слага директно на масата след изваждане от мазнината; 7. Разтегля се внимателно, докато се образува тънка кора; 8. В средата на издърпаната първа кора се поръсва сирене с краищата се завива сиренето; 9. Издърпва се втората кора, поръсва се със сирене, слага се първата завита върху сиренето на втората и се завиват и двете заедно с краищата на втората кора; 10. Издърпва се трета, поръсва се със сирене, поставят се първите две завити заедно върху сиренето на третата и се завиват трите заедно с краищата на третата кора; 11. В всяка следваща издърпана кора с поръсено сирене върху нея се завива предишната поставена в средата върху сиренето; 12. Прехвърля се в намаслена тава целия така получен “пакет” и се пече на умерено загрята фурна до порозовяване от всички страни. |
четвъртък, 12 юли 2012 г.
Дърпана баница
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар