|
|||||||
Начин на приготвяне |
|||||||
1. В тиган се запържват ситно нарязани лукът, чесънът, морковите, гъбите и каймата 2. Налива се малко вода и всичко се задушава до пълната готовност на каймата; 3. Прибавят се подправките, разбърква се добре и се маха от котлона; 4. Канелоните се подготвят според указанието на производителя, като се ползват директно или се сваряват за посоченото време; 5. След това се пълнят с готовата смес, а краищата им се потапят в брашно; 6. В отделен съд се приготвя сос бешамел, като първо се разтопява маслото и в него се запържва брашното, разрежда се с прясното мляко, посолява се и се подправя с черен пипер, след което се вари до сгъстяване с постоянно бъркане; 8. В тава най-отдолу се слага част от соса бешамел, отгоре се редят напълнените канелони, а върху тях се излива и останалия сос; 7. Върху залетите със соса канелони се настъргва кашкавала, тавата се покрива с фолио и те се пекат на умерена фурна за около 20 минути, малко преди да са готови фолиото се маха, за да се зачервят. |
четвъртък, 12 юли 2012 г.
Канелони с кайма
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар