1 голяма глава лук, наситнен 2 скилидки чесън, наситнен 1 с.л. къри
сол 2 с.л. доматено пюре 500 г кайма олио малко кисело мляко Лукът и
чесънът се пържат до кафеникаво в 2 с.л. олио. Добавя се кърито и се
задушава за 4 минути на слаб огън. Добавят се доматеното пюре, каймата,
киселото мляко и сол на вкус, разбърква се и се изпържва. Поднесете като
сос към паста, или като самостоятелно ястие - поръсено с магданоз или
пресен лук....
петък, 10 август 2012 г.
Кхема - сос с кайма и чесън
1 голяма глава лук, наситнен 2 скилидки чесън, наситнен 1 с.л. къри
сол 2 с.л. доматено пюре 500 г кайма олио малко кисело мляко Лукът и
чесънът се пържат до кафеникаво в 2 с.л. олио. Добавя се кърито и се
задушава за 4 минути на слаб огън. Добавят се доматеното пюре, каймата,
киселото мляко и сол на вкус, разбърква се и се изпържва. Поднесете като
сос към паста, или като самостоятелно ястие - поръсено с магданоз или
пресен лук....
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар