петък, 10 август 2012 г.

Риба в гювече

Продукти:
1 глава кромид лук
50 г маргарин
20 г брашно
250 мл прясно мляко
сол, черен пипер
лимонов сок, щипка захар
4 твърдо сварени яйца
2 консерви риба в доматен сос
100 г топено или пушено сирене
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маргарина, поръсва се с брашното и се залива с млякото. Вари се на тих огън, като непрекъснато се разбърква до получаването на гладък сос. Подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и щипка захар. Прибавят се яйцата, нарязани на четвъртинки и консервите риба. Добавя се нарязаното на кубчета или настъргано на едро ренде сирене. Така получената смес се разпределя в гювечета и се запича във фурната до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар