петък, 3 август 2012 г.

Лавандулова лимонада

Начин на приготвяне:

3/4 чаени чаши захар
750 мл вода

10–12 свежи цвята лавандула
1 лимон
Измиваме старателно една стъклена бутилка и я напълваме с топла вода. Под студена течаща вода хубаво изплакваме лавандулата, а с помощта на белачка отделяме кората на лимона.

В тенджера смесваме захарта заедно с водата и ги оставяме да заврят, а после изключваме котлона. Добавяме лавандулата към сиропа плюс лимоновата кора, захлупваме тенджерата с капак и оставяме продуктите да престоят един час.

Идва ред да прибавим сока на лимона и да пресипем лимонадата в стъкленото шише (водата в него се изхвърля).По желание може да прецедим сиропа и да го сервираме охладен с тоник или газирана вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар