петък, 10 август 2012 г.

Бърза рибена чорбичка

Продукти: 800 г парчета от риба по избор, 1 супена лъжица вегета, 2 шепи фиде, черен пипер на вкус, 1/2 пакетче масло, половин чаена лъжичка червен пипер, 1-2 супени лъжици брашно, 1 люто чушле, магданоз, девесил.
Приготвяне:
В съд на котлона оставяме да заври 1.5 литра вода и добавяме вегетата. Прибавяме фидето и рибата и варим, докато стане почти готово. Оставяме чорбата на котлона още 10 минути. Накрая в сгорещеното масло запържваме брашното и червения пипер. Изсипваме ги в бульона, добавяме ситно нарязаните зелени подправки и разбъркваме чорбата. Изключваме котлона. Когато се поохлади, я поднасяме, подкиселена с лимонов сок и поръсена със ситно нарязана люта чушка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар