петък, 10 август 2012 г.

Пита с пълнеж от бяла риба и извара


Направете си пита с пълнеж от бяла риба и извара Продукти: 400 г филе от бяла риба, 350 г замразено многолистно тесто, 1 ч.л. сух босилек, 2/3 Пита с пълнеж от бяла риба и извара пакетче масло, 2 с.л. бяло вино, олио, черен пипер, ¼ чаена лъжичка девесил, 2 домата, 80 г извара, 50 г настърган кашкавал, 1 жълтък, сол. Приготвяне: Запържете нарязаното рибено филе в маслото за 2-3 минути. Налейте виното и задушавайте още 2-3 минути. Поръсете рибата със смес от девесил, сол, черен пипер на вкус. Нарежете доматите на малки парчета, задушете ги в олио и ги подправете с 1 щипка сол и 1 щипка черен пипер. Смесете изварата с настъргания кашкавал и босилека. Разточете многолистното тесто на 2 кръга, като единият е по-голям от другия. В тавичката поставете по-големия лист. Разпределете върху него рибеното филе и доматите. Отгоре обилно намажете с изварата. Поставете втория лист и притиснете краищата. Набодете тестото и го намажете с жълтъка. Печете питата до готовност в умерена фурна. ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар