вторник, 14 май 2013 г.

Италиански солен пай

Начин на приготвяне
1
Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и там се слагат зехтинът, 2 яйца, водата, солта и пиперът.
2
Замесва се плътно маслено тесто, увийте във фолио и оставете в хладилника да втаса.
3
Пригответе плънката за пая. За целта всички колбаси и моцарелата се нарязват на кубчета. 3 яйца и рикотата се разбиват на миксер. Всичко се смесва и разбърква добре.
4
Охладенто тесто се разточва на кръг или правоъгълник, според формата, в която ще се пече паят, като предварително се отделя една част с големината на юмрук от него.
5
Разточеното тесто се пренася в тавичката и се притиска добре към стените и дъното. Отгоре се разпределя плънката.
6
От отделеното тесто можете да направите ленти, като предварително го разточите или просто да сложите кората върху плънката. Можете и да се вдъхновите от тук.
7
Паят се пече на 170 С за 30 минути или докато придобие приятен златист цвят.
8
Рецептата е публикувана в книгата "Малка книжка за Великден" на издателство "Ентусиаст".
продукти
150 млзехтин
5 бр.яйца
50 с.л.вода
1/2 ч.л.сол
200 гр.моцарела
100 гр.прошуто
100 гр.шунка

Няма коментари:

Публикуване на коментар