петък, 17 февруари 2012 г.

Чушки с кайма по русчуклийски

Продукти:

10 бр. червени чушки 
1 кайма 500 гр. смес
1 кафена ч.ч. ориз
1 глава лук
3 скилидки чесън
връзка копър
1 морков
2 ч.л. джоджен
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол

600 мл. доматен сос
зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
червен пипер
вода
Сложете в купа каймата и към нея добавете измития ориз, нарязаните на ситно лук, чесън и копър, както и настъргания на ситно морков. Сложете подправките и размесете каймата добре. 
     Измийте и почистете чушките от семките. Отрежете върховете им, за да може при печенето сосът да влезе в тях. Посолете ги отвътре. Напълнете ги с помощта на малка лъжичка. Ако така сте свикнали ги топнете във брашно, аз не го правя. Подредете ги в тава. Натрошете отгоре едно кубче зеленчуков бульон, поръсете с червен пипер и залейте с доматения сос. Полейте със струйка зехтин и налейте вода до средата на чушките. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса час, като по средата на времето обърнете чушките, за да се изпекат равномерно. 
      Поднесете топли с лъжица кисело мляко и скилидка чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар