неделя, 5 февруари 2012 г.

Лазаня по русчуклийски

Лазаня с готови кори:
 Моите кори бяха на Мелиса-без варене - 24 на брой. От тях използвах 16 - 4 реда по 4 кори.
 Наместих си ги първо на тавичката, за да видя колко ще  побере. В една малка тенджерка си правя бешамелов сос като запържвам 2-3 с.л. брашно в масло, разреждам с прясно мляко и вода, а после добавям 1 гъбена крем-супа на "Маги", малко топено сиренце, заквасена сметана/ако искаш/ и сол, ако е необходимо/може и с айрян/ Отделно запържвам зелен /или стар/ лук с кайма, ч. пипер, розмарин, босилек.После поливам в тавата от бешамела и нареждам първия ред кори, пак заливам с бешамел, пак кори. Изсипвам каймата, редя кори и пак сос.Корите трябва да са покрити със соса. Отгоре нас-търгвам кашкавал и слагам във фурната. Когато се запече кашкавала и са омекнали корите е готово. Супер калорично е, но ужасно вкусно! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар