петък, 17 февруари 2012 г.

Ориз със спанак и домати....

500 гр. пресен спанак
150 гр. сушени домати
50 гр. кедрови ядки
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 голяма чаена чаша ориз
1 ч.л. джоджен
1/2 ч.л. червен пипер
1 зеленчуков бульон
черен пипер
сол
зехтин

   Нарежете лука, чесъна и моркова и ги задушете в зехтина до омекване. Измийте добре и нарежете листата спанак. Прибавете ги към другите зеленчуци в тенджерата. Нарежете вътре сушените домати и сложете кедровите ядки.
 Задушете за няколко минути. Сложете подправките. Накрая сложете измития ориз. Разбъркайте добре и налейте 2 и 1/2 ч.ч. вода (със същата мерителна чаша от ориза). Намалете котлона на 1, затворете капака, но не напълно и оставете да се задуши ориза на бавен огън, докато стане на дупки на повърхността. Изключете, покрийте с памучна кърпа и затворете капака отгоре. Оставете да почине ястието до поднасянето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар