събота, 11 февруари 2012 г.

Зеленчуков микс с киноа

1 ч. ч. киноа
1 глава червен лук
3 бр. моркови
2 скилидки чесън
сол, черен пипер
8-10 бр. маслини без костилки 
2 бр. домати
1 с. л. нарязани сушени домати 
листа от босилек, за предпочитане пресен 
7 бр. гъби печурки
2-3 с. л. зехтин за задушаване

В дълбок съд се задушават нарязания на ситно лук, чесъна и нарязаните на кубчета моркови , като се разбърква от време на време. Когато омекнат зеленчуците, се добавя измитата киноа. Залива се с 2 ч.ч. вода, подправя се със сол и пипер. След като заври, се покрива с капак, намалява се котлона и се оставя да ври 20 мин. След това се изключва и се оставя още 10 мин. да постои със затворен капак. Прехвърля се в широка чиния за салата, добавят се нарязаните маслини, суровите и сушените домати и босилека. Нарязаните на тънки парчета гъби леко се запържват и се добавят към салатата. Сервира се топла.


Само искам да добавя, че аз накиснах количеството киноа за 4 часа, след което изплакнах обилно с вода няколко пъти и прибавих към зеленчуците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар