събота, 11 февруари 2012 г.

Боб чорба с печени чушки и чесън

Продукти:
300 гр. зрял боб, 5 червени печени чушки, 1 глава чесън, 1 глава лук, 1 домат, растителна мазнина, чубрица, сол, червен пипер.
Приготвяне: Бобът накисваме от вечерта в студена вода. На следващия ден слагаме в тенджера и варим 15-20 мин. Изцеждаме първата вода и изхвърляме. Наливаме нова студена вода и слагаме да заври. Щом заври нарязваме чушките, лука, чесъна и добавяме към боба. Посоляваме и варим около 1 ч. на „тих огън“. Добавяме на­стърган домат и чубрицата и варим още около поло­вин час. Правим запръжка и добавяме  към  боба. Запръжката правим от растителна мазнина, брашно и червен пи­пер.   Оставяме   да ври със запръжка­та 10 мин. и снема­ме от огъня. Серви­раме чорбата топла поръсена по желание със свеж джоджен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар