Продукти:
- 450 г брашно
- 2 ч. л. сол
- 1 ч. л. захар
- 7 г суха мая
- 325 мл топла вода
- 3 с. л. олио
Приготвяне:
• Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта и се оставя на топло, докато започнат да се образуват мехурчета.
• Прибавя се на етапи 250 г брашно и се разбърква добре.
• Пресява се останалото брашно и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото.
• Щом престане да лепне тестото се оформя на топка и се слага в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се на топло за 45 минути.
• През това време тестото трябва да удвои обема си.
• Втасалото тесто се поставя върху набрашнена повърхност и се разделя на 3 части.
• Оформят се три франзели.
• По повърхността се правят няколко плитки разреза.
• Покрива се и се оставя за 20-25 минути.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 25 минути.
• Франзелите 2 се изваждат и се оставят да изстинат до стайна температура.
• Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта и се оставя на топло, докато започнат да се образуват мехурчета.
• Прибавя се на етапи 250 г брашно и се разбърква добре.
• Пресява се останалото брашно и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото.
• Щом престане да лепне тестото се оформя на топка и се слага в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се на топло за 45 минути.
• През това време тестото трябва да удвои обема си.
• Втасалото тесто се поставя върху набрашнена повърхност и се разделя на 3 части.
• Оформят се три франзели.
• По повърхността се правят няколко плитки разреза.
• Покрива се и се оставя за 20-25 минути.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 25 минути.
• Франзелите 2 се изваждат и се оставят да изстинат до стайна температура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар