Продукти:
4яйца
500 мл прясно мляко
8 с.л. захар
ванилия
6 с.л. захар за карамела
Тиквата се сварява. Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се постепенно
млякото. Слага се ванилията и се разбърква добре. Изсипва се
тиквата.Можете да изполвате чашки за крем карамел или да го изпечете в
тава. Ако го правите в индивидуални чашки, карамелизирайте захарта в
един съд и я разпределете във всяка чашка. Ако пък използвате тава,
карамелизирайте захарта директно в тавата. Изсипете сместта от тиква,
мляко и яйца. Ако използвате чашки, печете на водна баня. Ако печете в
тава, сложете я директно във фурната.
Печете до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар