- пилешко месо - долни бутчета или крилца
- соев сос - 4 с.л.
- сос Уорчестър - 20 мл
- джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
- куркума - 1/2 ч.л.
- чесън - 1/2 ч.л.на прах
- червен пипер - 1/2 ч.л.
- черен пипер - на око
- корнфлейкс - пакет фино натрошен
- олио - за пържене
Смесете соевия сос, сос Уорчестър с подправките и мариновайте пилето за 1 час в сместа.
Корнфлейкса натрошете фино. всяко парче пиле старателно се овалва в корнфлейкс и се пуска в голямо количество сгорещена мазнина да се изпържи равномерно.
Панирано пиле /втори вариант/
Потопявайте всяко парче последователно в брашно, в разбитите яйца посолени, галета и пак в яйцата и ги изпържете.
Сложете ги в елипсовидна чиния. Наоколо подредете гарнитура от сурови и задушени в масло зеленчуци
Панирано пиле /трети вариант/
Корнфлейкса натрошете фино. всяко парче пиле старателно се овалва в корнфлейкс и се пуска в голямо количество сгорещена мазнина да се изпържи равномерно.
Панирано пиле /втори вариант/
Необходими продукти
- пилешко месо - бяло 800 гр.
- чесън - 3 скилидки
- черен пипер
- сол
- брашно - 3 с. л.
- яйца - 4 бр.
- галета - 5 - 6 с. л.
- олио
Варете месото 30 мин. Отделете го от костите и оформете правилни парчета. Натрийте ги с чесън, посолете ги със сол и черен пипер.
Потопявайте всяко парче последователно в брашно, в разбитите яйца посолени, галета и пак в яйцата и ги изпържете.
Сложете ги в елипсовидна чиния. Наоколо подредете гарнитура от сурови и задушени в масло зеленчуци
Панирано пиле /трети вариант/
Необходими продукти
- пилешко месо - 8 бутчета
- яйца - 3 - 4 броя
- галета - 2 с.л.
- масло - 50 г краве
- сол
- черен пипер
- бира - 2 ч.ч.
Почистете бутчетата и ги накиснете за няколко часа в бирата. След това ги отцедете добре. В тиган загрейте мазнината.
Всяко бутче се потапя първо в разбитите яйца, след това в галетата и се пържи от всички страни.
Сервира се с гарнитура от задушен грах или пържени картофки.
Всяко бутче се потапя първо в разбитите яйца, след това в галетата и се пържи от всички страни.
Сервира се с гарнитура от задушен грах или пържени картофки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар