Необходими продукти (за 2-3 порции):
3 яйца3/4 чаена чаша леко затоплено прясно мляко
Включваме фурната на 200 градуса, за да я загреем. Когато се нагорещи
достатъчно, поставяме вътре празна тава, в която ще печем палачинката.
Желателно е тавата да е с незалепващо покритие и диаметър 28-30 см.
През това време приготвяме палачинковата смес. С миксер разбиваме яйцата, захарта, прясното мляко, брашното, солта и ванилията до хомогенизирана консистенция.
Изваждаме сгорещената тава от фурната, слагаме маслото и връщаме тавата обратно в печката, за да разтопим маслото. След това отново вадим тавата от фурната, разклащаме я добре, намасляваме стените й и изсипваме палачинковата смес.
Печем палачинката за около 15 минути при температура от 200 градуса. След това намаляваме градусите до 170 и я запичаме още 5-10 минути.
Когато палачинката е изпечена, изключваме фурната, отваряме вратата й около 1 педя и оставяме тавата вътре за около 10 минути. Правим това с цел да не се получава рязка смяна на температурата и палачинката да спадне бързо.
Разрязваме я на порции и я сервираме топла с любимото сладко, мед, пудра захар, сирене или течен шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар