Необходими продукти
- 1.200 кг. пресято брашно
- 1 1/2 суп. л. сол
- 1 суп. л. захар
- 2 1/2 пакетчета суха мая
- 6 суп. л. олио
- 4 яйца, като се отделя 1 жълтък за намазване
- 600-700 мл. топла вода
- 50 гр. масло + 60мл.олио-с тях ще се мажат парчетата разточени топки.
- Приготвяне или как се готви ястието
- С продуктите се омесва меко тесто.
Плота се намазва с олио и тестото се бие 50 пъти. По този начин тестото става много пухкаво. Разделя се на 18 равни парчета и се оставя да втаса. Всяко парче се разточва с точилка, намазва се с разтопеното масло+олио. Прегъва се на две,после още веднъж. После с ръце се прави на фитил.От него се правят пиленца или охлювчета. Намазват се с 1 жълтък и 1 суп.лж.кисело мляко. Пекат се в умерена фурна.От това тесто правя и погачи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар