за 2 порции
400 г пилешко месо от гърдите
1 лимон
черен пипер
сух босилек или друга подправка
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. зехтин
Калории - общо
на 1 порция
Приготвяне
- Изтънете пържолите като внимателно направите хоризонтален разрез почти до края и разтворете за да се получи по-голяма пържола.Ако не успеете, просто направете от едната пържола 2 по-тънки.
- Залейте обилно с лимонов сок, леко напръскайте със соев сос, наръсете с черен пипер и стрит босилек.(Вместо босилек може да се използва друга подправка)Накрая добавете няколко капки зехтин.Така се обработват всички пържоли като може да се редят една върху друга.
- Завийте с фолио и оставете в хладилника.Най-добре за следващия ден.
- Скарата се загрява на най-високата степен.
- Месото се поставя и не се пипа поне 4 минути, може повече, зависи от силата на скарата и атмосферните условия (моята скара е на терасата) .
- Проверява се внимателно отстрани дали се отлепва, трябва да започне да образува тънка коричка по края.Чак тогава внимателно се обръща.Пече се още 4 -6 минути.
- Сервира се веднага.Ако ще е за по-късно, се съхранява в закрит съд и се затопля преди сервиране.
На тиган
Маринованото месо може да се оваля в брашно и да се изпържи в малко мазнина , смес от масло и зехтин.
В широка чиния се смесват брашно,малко сол, малко червен пипер, по желание малко къри.
Маринованото месо се овалва в брашнената смес и се пържи до златисто в смес от 2 с.л. зехтин и бучка масло, колкото орех.
Няма коментари:
Публикуване на коментар