2. 2 средно големи картофа
3. един морков
4. една малка глава лук
5. едно „гнездо” фиде
6. сол и черен пипер (по желание)
1.
В голяма тенджера слагате около 2 литра вода и когато заври
добавяте пилешкото месо и сол на вкус (около 1/2 чаена лъжица). Колкото повече е пилешкото месо, толкова
по-силен ще стане бульонът и толкова по-вкусна ще стане супичката. Ако пък
имате баба на село, или пък някаква друга връзка със село е най-добре да си
вземете едно домашно пиле, тогава супата ще стане много по-ароматна и със
сигурност ще е много по-вкусна! По време
на варенето на пилето най-вероятно ще се образува пяна, която трябва да
отстраните. След като се свари пилето извадете месото от бульона и го
прецедете. А кога е сварено пилешкото месо ще разберете като пробвате с
виличка. Когато лесно се отделя от костите, значи е готово.
2.
Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете
първо моркова и лука. След като
поврят 5 минути добавете и
нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете и натрошеното фиде и
варете до пълно сваряване на фидето и картофите.
3.
Обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни
парченца, които добавете към супата. Накрая, след като свалите пилешката супа от котлона
поръсете със ситно нарязан магданоз.
Не е необходимо пилешката супа да ври с магданоза, така той остава
свеж, не губи от полезните си вещества, а същевременно овкусява
достатъчно добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар