Аз лично от години не съм голям любител на пилешкото,
Но от известно време свикнах вечер набързо да
приготвям пилешки пържоли на тефлонов тиган, защото първо е лесно и не
отнема време, и второ – защото все пак са „пържоли”, пък макар и
пилешки.
За целта купувам от най-близкия супермаркет 3-4
бутови пържоли, охладени задължително, тъй като дълбоко замразеното месо
няма нищо общо със себе си в крайна сметка. Пътьом купувам и зеленчуци
според сезона, т.е. през зимата вносни дървени краставици и домати, лук и
магданоз, и няколко бирички.
Вече вкъщи, първата ми работа е да извадя пържолите
и да ги натрия хубаво с подправки – някакво къри, черен пипер и сол.
Преди ползвах „мадраското къри” на Котиани, но скоро с Крис купихме от
ливанския магазин на Женския пазар арабско къри, което има една
по-сладникава нотка и оттогава ползвам само него, въпреки че първият път
след експеримент от кърито плюс сумак останах доста изненадана от
резултата. Странно, но в никакъв случай неприятно
Мога да полея леко пържолите с бира, според зависи от настроението, но напоследък не го правя.
Междувременно пускам котлона да се загрява и слагам тефлонов тиган отгоре.
Бутовите пилешки пържоли са доста тлъсти, така че няма нужда тигана да се намазва допълнително с мазнина.
Междувременно пускам котлона да се загрява и слагам тефлонов тиган отгоре.
Бутовите пилешки пържоли са доста тлъсти, така че няма нужда тигана да се намазва допълнително с мазнина.
След петнайсетина минути слагам пържолите на
тигана, от страната без кожа и пека, докато покафенее, после обръщам,
докато кожичката се зачерви и стане хрупкава.
После – в чиниите и на масата :).
Гарнитурата е по избор, може само салата, може печени картофки (за тях друг път), грах или каквото му дойде на човек на душата.
И задължително бира!
Гарнитурата е по избор, може само салата, може печени картофки (за тях друг път), грах или каквото му дойде на човек на душата.
И задължително бира!
Продукти:
3-4 бутови пилешки пържоли (400-500гр)
Къри
Черен пипер
Сол
Тези пържоли често се опитват да ме убедят, че пътят към съвършенството минава през простите неща.
Няма коментари:
Публикуване на коментар