Продукти:
- 175 мл топла вода
- 300 г брашно
- 1 с. л. краве масло
- 1 ч. л. захар
- 1/2 ч. л. сол
- 1 ч. л. суха мая
Приготвяне:
• Брашното се пресява в голяма купа.
• Добавя се маслото и с помощта на пръсти се претрива сместа, докато стане на трохи.
• Прибавя се захарта, солта и маята.
• Постепенно се прибавя топлата вода и се измесва гладко тесто, което се оставя да втаса 45 минути или докато увеличи обема си два пъти.
• Втасалото тесто се премесва върху набрашнена повърхност и се поставя във форма с вместимост 500 г.
• Белият селски хляб се покрива и се оставя да бухне повторно за 30-40 минути.
• Пече се в предварително загрята фруна на 200 С 25 минути, след което се покрива с алуминиево фолио и се пече още 25 минути.
• Белият селски хляб се изважда и се оставя да изстине върху метална решетка.
• Брашното се пресява в голяма купа.
• Добавя се маслото и с помощта на пръсти се претрива сместа, докато стане на трохи.
• Прибавя се захарта, солта и маята.
• Постепенно се прибавя топлата вода и се измесва гладко тесто, което се оставя да втаса 45 минути или докато увеличи обема си два пъти.
• Втасалото тесто се премесва върху набрашнена повърхност и се поставя във форма с вместимост 500 г.
• Белият селски хляб се покрива и се оставя да бухне повторно за 30-40 минути.
• Пече се в предварително загрята фруна на 200 С 25 минути, след което се покрива с алуминиево фолио и се пече още 25 минути.
• Белият селски хляб се изважда и се оставя да изстине върху метална решетка.
Бележки:
** Идеален хляб-лек, въздушен, лесен за рязане.
** Идеален хляб-лек, въздушен, лесен за рязане.
Няма коментари:
Публикуване на коментар