неделя, 17 юни 2012 г.

Патладжанче на квадрат...

1-2 патладжана
1/2 глава лук
1 домат
1/2 супена лъжица галета
1/2 супена лъжица кашкавал за поръсване
1 яйце
1/2 супена лъжица ситно нарязан магданоз
зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Разрязваме патладжаните на две по дължина, издълбаваме вътрешната част, след което я нарязваме на ситно.

Бланшираме патладжаните във вряща вода за няколко минути, докато омекнат.

После ги отцеждаме и ги подреждаме в тава, намазана с масло. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.

В сгорещена мазнина запържваме наситненият лук и накълцани домати, магданоза, вътрешността на патладжаните, солта и черният пипер. Оставяме сместа на бавен огън, докато течността напълно се изпари.

Яйцето пък разбиваме с кашкавала и ги прибавяме към останалите съставки за плънката, с която накрая напълваме патладжаните.

Оставяме ги да се пекат за един час в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Малко преди да ги извадим от печката, ги поръсваме с кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар