събота, 9 февруари 2013 г.

Пърленки със сирене


тесто - за хляб 1 кг
мас - 150 г
сирене - около 200 - 300 г
масло - 100 г
чубрица - 1 с.л. ронена
Тестото се разделя на топки и всяка се разточва на кора, с дебелина около 5 мм. Намазва се с разтопена мас, поръсва се със сирене и чубрица и се навива на руло.
Единият край на рулото се завива наляво, а другия надясно. Така, че да се получи осморка. Едното кръгче на осморката се сгъва върху другото и се разточва до толкова, колкото искате да е голяма пърленката.
Пече се от двете страни в добре загретия и подмазнен тиган с дебело дъно или сач (не забравяйте, че сачовете се загряват постепенно от слабо към силно. Готовите пърленки се намазват с масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар