петък, 9 май 2014 г.

Агнешка вкусотийка със смолянски картофки.

Необходими продукти:
  • 1,2-2 кг агнешка плешка или бутче
  • 5-6 средни картофа
  • връзка пресен джоджен
  • 2-3 моркова
  • сол, черен и червен пипер
  • 5 скилидки чесън
  • домакинско фолио
Начин на приготвяне:
1. Натъркайте агнешкото месо със сол, черен и червен пипер. Нека престои 15-20 мин. с подправките. Сложете на дъното на тава хартия за печене. Това ще ви спести много търкане на съда в последствие.
2. Добавете в него месото а около агнешкото наредете нарязаните на едро картофи и моркови. Добавете и скилидките чесън – не ги белете. Нарежете 5-6 стръка от пресния джоджен и го разпръснете около месото.
3. Сипете половин чаша вода и опаковайте тавата с алуминиево фолио.
4. Печете в предварително загратя фурна на 180 градуса за 3 часа. Ако кръвното ви позволява, хапнете си го топло с чаша (или повече) хубаво червено вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар