неделя, 3 март 2013 г.

Печено пиле, пълнено с лапад



лапад
1 глава лук
сол
1-2 лъжички бяло сухо вино
черен пипер
сол
щипка захар

гъби
масло
горчица

Едно цяло пиле се измива добре. Лападът се накълцва на ивички,а лукът на ситно. Омесват се със малко сол, черен пипер, виното,и щипката захар и така се пълни в пилето, като после краищата на пилето се затварят с клечка за зъби.

Пилето се намазва със масло и малко горчица, поставя се в плик за печене, като се редят гъбки отдолу, отгоре се слага пилето, кръгчета лук върху него и няколко листа лапад въргу лука.Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, като отгоре е по-ниска степента. Листата, които сте сложили отгоре се отстраняват преди консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар