неделя, 9 септември 2012 г.

Бабините пържени филийки

8 – 10 филии сух бял хляб
100 мл прясно мляко
2 яйца
2 с.л. брашно
50 мл прясно мляко
олио за пържене
* Хлябът се нарязва на филийки (предпочитам готов нарязан хляб)
* В купа се размива 2 с.л. брашно с 50 мл прясно мляко и се добавят разбитите яйца.
* Филийките първо се потапят в прясното мляко, след което в яйчната смес.
* Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто.
Икономични пържени филийки
* Ако нямате прясно мляко можете да ги приготвите, като разбиете 2 яйца с 2-3 с.л. брашно и разредите с вода до гъста каша.
* С тази панировка можете да панирате останал сух козунак, кифли или кекс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар