неделя, 30 септември 2012 г.

Мързелива бишкотена торта

Необходими продукти:
1 пакет бишкоти
1 пакетче шоколадов крем ("Creme Ole" на Dr. Oetker)

500-600 мл прясно мляко
2 банана
50 г кокосови стърготини
2-3 супени лъжици захар
шоколад за декорация

Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер опаковката крем с 400 мл студено прясно мляко до получаване на гъста и еднородна смес. Останалото мляко затопляме и подслаждаме със захарта. Потапяме за секунди всяка бишкота в прясното мляко, като внимаваме да не се разпаднат в ръцете ни.

В подходяща подложна чиния или табла нареждаме половината от бишкотите. Ако някоя от тях е по-суха, може леко да я напоим с прясно мляко. Разделяме крема на две части (едната да е малко повече от другата). Разстиламе равномерно крема върху бишкотите, а отгоре нареждаме, нарязан на колелца, банан (1 бр.). Покриваме бананите с малко крем, поръсваме ги с 2 супени лъжици кокосови стърготини и настърган шоколад.

Потапяме останалите бишкоти в прясно мляко и ги подреждаме върху крема. Повтаряме процедурата - намазваме с крем, нареждаме втория банан, отново намазваме с крем и поръсваме с останалите кокосови и шоколадови стърготини.

Оставяме тортата за няколко часа в хладилник, за да се стегне и да се смесят отделните вкусове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар