четвъртък, 12 април 2012 г.

Магданозени кюфтенца....с облак

 МАГДАНОЗЕНИ КЮФТЕНЦА
Пропорциите са на 1 връзка много ситно накълцан магданоз /без дръжките и не в блендер/ 1 яйце, 1 с.л. брашно, 1/2 ч.л. черен пипер, 3-4 щипки сол, щипка сода бикарбонат. Всичко се меси продължително /ок.10 мин./ и се оставя за половин час в хладилника. После се гребва със супена лъжица от сместта, овалва се в брашно, изтупва се от излишното количество, оформя се кюфтенце и се пържи на силен огън. Отцежда се върху хартия.

Топли или студени, кюфтенцата  са като сюнгер - пият бири, вина и мастики на поразия. За мастика или водка са най-хубави студени със сос от чесън и кисело мляко.

И накрая да си призная - уж ги правя точно по рецептата, но винаги импровизирам.....

Няма коментари:

Публикуване на коментар