вторник, 27 март 2012 г.

Мусака от спанак и картофи с кайма.

400 г кайма се омесват с 1 яйце, 2 с.л. ситно счукан сухар, 1/2 с. л. червен пипер, 1/2 ч.ч. доматен сок (или салца, размита в малко вода) и сол на вкус. В обилно намазана с мазнина електрическа тенджера се нареждат обелени и нарязани на кръгчета 1 кг картофи, 3/4 кг спанак, изчистен и нарязан на едро, и помежду се наръсва каймата и 1 глава ситно нарязан лук. Отгоре се налива кипяща вода, колкото да покрие ястието. Ако се налага се слага още малко сол и се оставя да поври,похлупено с капака. Преди поднасянето се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар