Продукти за 4 порции:
800 г пилешко филе сол и черен пипер на вкус брашно
за паниране 2 с.л. масло 2 с.л. зехтин 1 ч.л. сух тарос ( естрагон ) 4
скилидки накълцан чесън сок от 1 - 2 лимона 20 зелени маслини без
костилки
Приготвяне :
* Нарежете месото на шницели и го овкусете със сол и
черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно. * Загрейте двата вида мазнина
и добавете чесъна и тароса. Запържете до розово пилешкото месо,
добавете лимоновия сок и гответе под капак 3 - 4 минути. Накрая сипете
маслините и разбъркайте внимателно. Опитайте, и ако е нужно добавете още
малко сол. Количеството на лимоновия сок преценете сами според вкуса
си. * Сервирайте ястието топло със студено бяло вино.
Да ви е сладко! *
Няма коментари:
Публикуване на коментар