Продукти:
овнешко - овче месо. От заклана огоена овца (овен) се отделя лойта,
месото се обезкостява и се нарязва на парчета по 50-60 грама. Към месото
се прибавя сол (по 20-25 гр. на килограм месо) и се разбърква.
Осоленото месо се оставя да престои 24 часа. Отделената лой се
претопява, прецежда се и се слага (без пръжките) в казан или по-дълбока
тава, прибавя се месото. Месото се слага на огъня да ври в лойта и в
собствения си сос до избистряне, докато остане само на мазнина.
Поизсиналото готово месо се поставя в шкембе, в тавичка или друг
подходящ съд, залива се с мазнината и се съхранява на студено до 6
месеца.
неделя, 4 ноември 2012 г.
Домашна саздърма
Продукти:
овнешко - овче месо. От заклана угоена овца (овен) се отделя лойта,
месото се обезкостява и се нарязва на парчета по 50-60 грама. Към месото
се прибавя сол (по 20-25 гр. на килограм месо) и се разбърква.
Осоленото месо се оставя да престои 24 часа. Отделената лой се
претопява, прецежда се и се слага (без пръжките) в казан или по-дълбока
тава, прибавя се месото. Месото се слага на огъня да ври в лойта и в
собствения си сос до избистряне, докато остане само на мазнина.
Поизстиналото готово месо се поставя в шкембе, в тавичка или друг
подходящ съд, залива се с мазнината и се съхранява на студено до 6
месеца.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар