Продукти:
1 кг бяло брашно 6 яйца 1 пакетче мая 300 мл лимонада или газирана вода около 200-300 г сирене щипка сол. За намазване на тавичката – олио или мас
Изсипваме пресятото брашно в тавичка. Правим кладенче в средата. Там счупваме 2 яйца. Слагаме щипката сол и маята, разтворена в лимонадата или газираната вода. Замесваме меко тесто. Оставяме го да престои 1/2 час. После го разточваме на тънка кора. Разбиваме 4 яйца. Разбъркваме ги с натрошеното сирене. Намазваме кората със сместа и я навиваме. След това я нарязваме на парченца широки около 5-6 см. Подреждаме ги в намазана с мас или олио тавичка с пълнежа нагоре на малко разстояние едно от друго. Оставяме розичките да разцъфнат (да втасат). Когато се залепят една за друга, ги слагаме да се пекат в умерено загрята фурна. Готови са, когато се зачервят...
Няма коментари:
Публикуване на коментар