Продукти:
Около 600-700 гр. брашно, 500 гр. кисело мляко, 1-2 яйца, 5 гр. сода
бикарбонат, 8 гр. сол, 50 мл. олио за намазване на плочата, 100 гр.
краве масло
Приготвяне:
От киселото мляко, яйцата, солта,содата и брашното се приготвя рядко
тесто (като много гъста боза).От тестото се взима с черпак или дървена
лъжица и се изсипва върху нагрята плоча или тиган. След изпичане от
едната страна се обръща с лопатка. Изпечените от двете страни колаци се
нареждат един върху друг като всеки се маже с масло. Може да се поръсят
по желание с пудра захар или мед. Плочата или тигана се мажат с олио или
жълтък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар