Продукти :
1 голям патладжан
1 яйце
1 / 2 чаена чаша галета
1 филийка сух хляб
3 скилидки чесън + още 2 за соса
1 глава кромид лук
3 супени лъжици смлени орехи
1 домат
4 супени лъжици доматено пюре
сол
щипка захар
черен пипер
сух босилек
пресен босилек
настърган кашкавал - 1 / 2 чаена чаша за кюфтенцата + за поръсване
зехтин
Нарежете патладжана,оставете го един час да се дехидратира и изтече горчивия сок. Сложете го в кухненски ротоб ,заедно с лук,чесън за кюфтенцата, галетата, хляб, яйце, кашкавал и орехи.Направете сместа за кюфтенцата , като смелите продуктите. Добавете сол,колкото е нужно .
Обелете домата и го нарежете много ситно . Смесете го с доматеното пюре, скилидките чесън ( смлени ) , сол на вкус , малко захар, сухия босилек и черния пипер .
Изсипете соса на дъното на тава . Отгоре с помощта на лъжица направете кюфтенца и ги подредете върху соса .
Полейте всичко с малко зехтин .
Печете около 30 - 35 минути на загрята на 200 градуса фурна .
В последните 5 минути поръсете с настърган кашкавал .
Сервирайте с пресен босилек .
Няма коментари:
Публикуване на коментар