Яхния от зелен фасул | |
Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
Ситно
нарязаният лук се задушава с олиото. Прибавят се обелените и нарязани
домати и червеният пипер. Налива се 1 ч.ч. гореща вода. Слага се
зеленият фасул, нарязан на парчета, и се вари около 20 минути,добавят се сливите. Ястието
се посолява и се сгъстява с брашното, размито в 1/2 ч.ч. студена вода.
Оставя се да поври още 5-6 минути, поръсва се с нарязан магданоз и се
сваля от огъня.
В моята рецепта по желание добавям и малко картофи,ако обаче някой иска и месце-от готовите кюфтенца замразени на "САМИ" става страхотно ястие ,да си оближеш пръстите... Яхния от зелен фасул на баба....
Необходими продукти
Яхния от зелен фасул на баба....но с месце:
Приготвяне или как се готви ястието
Взема се един килограм месо, измива се със студена вода, избърсва се
със чиста кърпа и се нарязва на еднакви късчета. Месото се пържи с 1/2
чаена чаша мазнина, докато се причерви равномерно, след което се изважда
от мазнината и в останалата мазнина се слага да се задуши 2-3 глави
лук, нарязан на ситно. Щом лукът омекне, прибавя се 1 супена лъжица
доматено пюре или 1-2 червени домати, нарязани на ситно. Като се
запържат доматите, слага се 1 лъжичка червен пипер, залива се с бульона
или гореща вода и се връща месото. Ако месото е младо - агнешко или
телешко, зеленият фасул се слага да се вари едновременно с месото.
Ако месото е старо, слага се да се вари до омекване, а фасулът се задушава отделно с малко мазнина, сол и 1 кафена чашка вода също до омекване, след което се смесват; прибавят се 5-6 червени домати, нарязани на дребно, и 1 супена лъжица брашно, запържено в 1 лъжица масло. Ястието се слага да се досвари на умерен огън. След като се свали от огъня, се поръсва с 1/2 връзка нарязан магданоз. Поднася се с кисело мляко. |
петък, 17 май 2013 г.
Зеленичко....
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар