Франзелена история
1 голяма франзела или багета
1 голяма консерва (400 гр.) черни маслини, отцедени
170 гр. зелени пълнени маслини, отцедени
2 стръка зелен лук
1 пакетче масло
½ чаша майонеза
500 гр. настъргано меко сирене.
Загряваме фурната на 160 градуса,нарязваме два вида маслини на едро,в
купа омесваме с майонезата,омекналото масло,настърганото сирене,лука и
маслините.Разрязваме франзелата и поставяме сместта.Печем за около 40
минути.
Топли сандвичи с кашкавал, шунка и яйце
200 г шунка
100 г кашкавал
75 г краве масло
2 яйца
1/2 чаена лъжичка горчица
500 г хляб
Хляба се нарязва,маслото се разбива с горчицата,кашкавала се настъргва и
се смесва с яйцата,филийките намазваме с масло и разстиламе 2/3 от
сместа с яйцата и кашкавали и се поставя парче шунка,луканка ...после
добавяме останалата смес и запичаме във фурна на 200 градуса за 30
минути.
Сандвич с френско сирене
Този
френски специалитет е вкусен топъл сандвич със сирене и шунка. Сиренето
Frico Maasdam е перфектното топящо се сирене за тази рецепта.
Порции: 4 Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 5 минути
• 8 филии хрупкав бял хляб
• 30 гр (2 супени лъжици) Дижонска горчица
• 4 дебели резъна шунка
• 125 гр (4 унции) Frico Maasdam сирене, на резени
• 2 яйца
• 50 мл (2 унции) мляко
• 30 мл (2 супени лъжици) слънчогледово олио
• Сол и прясно смлян пипер за подправка
1. Намажете с горчица 4 парчета хляб, сложете парче шунка и сирене Frico Maasdam върху всяко. Покрийте всяко с останалия хляб.
2. Разбийте заедно яйцата и млякото в плитък съд и овкусете със сол и пипер.
3. Загрейте 15 мл (1 супена лъжица) олио в голям тиган. Поставете 2 от
сандвичите в яйчената смес, оставете 1 минута и обърнете.
4. Сложете
сандвичите в тиган и ги оставете на огъня за 3-4 минути на всяка
страна, докато станат златисти и сиренето се разтопи.
5. Повторете с останалите сандвичи, сервирайте веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар